Zašto posjetiti Bilogoru

Idealna za rekreativce​

Bilogora nije visoko brdo, s najvišim vrhom od samo 309m samim time idealna je za rekreativce. U prilog tome ide da na Pitomačkom dijelu Bilogore imamo četiri pješačke staze i čak 8 biciklističkih staza.

Massa aliquam montes, odio porttitor sit ac maecenas interdum ut tincidunt nisl erat quam eu natoque in nisl, lobortis sapien in nec ullamcorper vel.
Emily Evergreen
Founder, Owner
Bogata flora i fauna

Bilogora je prepuna života pa tako tu možete naići na srne, jelene, lisice, brojne vrste ptica, čagljeve i mnoge druge pripadnike životinjskog svijeta. Osim toga Bilogora obiluje i brojnim biljnim vrstama i gljivama pa tako na Bilogori možete naići na medvjeđi luk, hmelj, drvo lipe, razne vrste gljiva kao što su raspucali vrganj, puhare, carsku blagvu i mnoge druge.

Vinarstvo i vinski običaji

Iako se možda nekima čini da u vinogradarstvu ima posla i događanja samo u jesen, to zapravo nije istina. U vinogradarstvu ima posla i događanja tijekom cijele godine, a pošto vinogradarstvo na Bilogori ima dugu povijest i tradiciju  razvili su se brojni običaji iz kojih su nastale i razne manifestacije. Ako volite zabavu, ugodno društvo i dobru vinsku kapljicu svakako posjetite Bilogoru za Martinje, Vincekovo, ali i Bartolovo.

Bogatstvo mitologijom i legendama

Kada bi proučili povijest Bilogorskog kraja shvatili bi da su pitomi brežuljci Bilogore prožeti brojnim legendama i mitovima o divovima, vilama i vilenjacima, ali i raznim čudovištima. Imajući to na umu istraživanje Bilogore dobiva puno drugačiju notu.

Skrovita mjesta

Bilogora je prepuna skrovitih mjesta iza kojih stoji bogata povijest. Pa tako tu imamo ostatke rudarskog naselja, planinarske domove, ostatke starih klijeti i mnogo drugih stvari koje se isplati posjetiti.

Prekogranična regija

gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju