Mecsek

Naš partner u projektu

Mecsek je najveći upravitelj šuma u Baranjskoj županiji, sa svojih 55 tisuća hektara operativne površine, što čini polovicu ukupnih šumovitih teritorija županije. Područje kojim upravlja Društvo iznimno je bogato prirodnim vrijednostima, 75% svih njihovih šuma je pod zaštitom prirode, a na teritoriju Društva mogu se pronaći dva šumska rezervata. Iz toga slijedi da je zaštita prirodnih vrijednosti prioritet u svim aktivnostima Šumarskog poduzeća, a također smatra da je iznimno važno oblikovanje stava.

Mecsek

Osim gospodarenja šumama, Mecsekerdő Inc. jedan je od najvećih aktera gospodarenja divljači u okrugu Baranya, odgovoran za približno 33.000 hektara lovišta.

Druga važna djelatnost Društva je turizam u okviru kojeg su gostinjske i apartmanske kuće, smještaj za mlade i turističke kuće na raspolaganju šumskim planinarima i gostima koji traže šumsko okruženje. Jedan objekt s kojim se tvrtka zasluženo ponosi je 6 kilometara dugačak šumski vlak uskotračne pruge, jedinstven u Mađarskoj, “Zselic Csühögő”. Nadalje, tvrtka upravlja prvim tematskim parkom u Mađarskoj izgrađenim u šumskom okruženju: Mecsextrém Park u

Pécs-Árpádtető, zabavni park koji nudi cjelodnevnu rekreaciju za posjetitelje.

Prekogranična regija

gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju